Júl 11

Határozat távvezeték előzetes vizsgálatáról

Júl 10

Távvezeték határozat

jún 27

Sajtóközlemény

jún 19

NYÁRI DIÁKMUNKA

jún 08

Hirdetmény

jún 08

Közlemény

Már 14

Iskolai beiratkozás

feb 14

Digitális jólét program

 

Lakossági Tájékoztatás!

 Indul a “Digitális Jólét Program” lakossági eszközpályázata !
Nyíregyháza után hat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei járásra is kiterjesztik a  Digitális Jólét Program lakossági eszköztámogatást célzó kísérleti alprogramját, és így több mint 2800 informatikai eszközt kaphatnak a digitálisan rászoruló személyek.

A program keretében a Baktalórántházai, Ibrányi, Kemecsei, Kisvárdai, Nagykállói és Tiszavasvári járások településein lakossági eszközpályázatra kerül sor, mely során 2450 laptop és 400 táblagép ingyenes használatára nyílik lehetőség pályázat keretében. A nyertes pályázók ingyenes használatra kapják meg a digitális eszközöket; valamint vállalják, hogy a – GINOP 6.1.2 “Digitális szakadék csökkentése” projekt keretében – ingyenes, digitális készségeket fejlesztő kötelező képzésen vesznek részt (az aktív idős célcsoport kivételével), melyen elsajátíthatják az eszközök alapvető használatához szükséges ismereteket. A kötelező felnőttképzési programon való részvételről bővebb információt Szabolcsbáka Község Önkormányzattól, a 06-45/499-001 telefonszámon tud kérni.

A pályázatban azon személyek vehetnek részt, akik a 6 kijelölt járás településeinek valamelyikén bejelentett állandó lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkeznek a pályázat meghirdetése óta   (2017. január 25.-e óta).

A pályázók köre, célcsoportok  : a nagycsaládosok, a gyermeküket egyedül nevelő szülők, a megváltozott munkaképességűek, fogyatékkal élők, a nyilvántartott álláskeresők, a közfoglalkoztatási programban részt vevők, a 45 év feletti munkavállalók és az aktív idősek szerepelnek. – Ez utóbbi csoporthoz tartozó pályázók csak tablet, míg a többi célcsoport csak notebook elnyerésére jogosult.

A pályázat további általános feltételei közt szerepel a magyar állampolgárság, a cselekvőképesség, és a büntetlen előélet. Ezen felül a háztartás egy főre eső havi jövedelme  nem haladhatja meg a nettó 105.000,- Ft-ot (egyedül élők esetében a 145.000,- Ft-ot). Követelmény továbbá, hogy a nyertes pályázónak a képzés megkezdésétől kezdve legalább egy éven keresztül internet-szolgáltatással kell rendelkeznie, amelyhez a márciustól elérhető digitális Jólét Alapcsomag nyújt segítséget.  (A Digitális Jólét Alapcsomagra jogosultak: legfeljebb két évig azok a természetes személyek, akiknek az elmúlt egy évben nem volt mobil internet előfizetés, vagy lakcímükön vezetékes internet előfizetés!)

Főszabály szerint egy háztartás egy eszközt nyerhet, kivétel csak azon nagycsaládos pályázók esetén lehetséges, akiknek a háztartásában él másik, valamelyik rászorultsági célcsoportban érvényesen pályázó – ők a notebook mellé egy tabletet is kaphatnak.

A pályázatokat  2017. február 13. és április 14. között lehet beadni személyesen a kemecsei, a kisvárdai, és a nagykállói programirodákban, vagy online módon, illetve postai úton.

Az eszközökhöz pályázaton lehet hozzájutni, a pályázati lehetőség február 13-án nyílik meg és két hónapig tart. A részletes feltételekről www.emagyarorszag.hu/palyazat oldalon lehet tájékozódni.

A program keretében az eszközök kiosztása mellett szupergyors internet is elérhetővé válik a hat járásban, a fejlesztés értéke közel 1,5 milliárd forint.

Somogyi László

polgármester

feb 14

Tájékoztató katasztrófavédelemről

Tájékoztató katasztrófavédelemtől

feb 14

Meghívó a Vagyongazdálkodási Bizottság ülésére – 2017.02.15.

Szabolcsbáka Község Önkormányzata

Képviselő-testületének

Ügyrendi, Intézményi és Vagyongazdálkodási Bizottsága Elnökétől

Szabolcsbáka, Kossuth u. 23.

 

Ügyiratszám:531/2017.

 

MEGHÍVÓ

 

Szabolcsbáka Község Képviselő-testületének Ügyrendi, Intézményi és Vagyongazdálkodási Bizottságát a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 45.§-a alapján

 

  1. február 15-én (szerda) du 1330 órára

ülésre összehívom

 

Az ülés helye: Gyulaházai Közös Önkormányzati Hivatal Szabolcsbákai  

Kirendeltség (4547 Szabolcsbáka, Kossuth utca 23.)

 

 

 

NAPIRENDI JAVASLAT:

 

1) Előterjesztés a Szabolcsbákai Hársfa Óvoda és Konyha 2017. évi költségvetésének véleményezéséről

Előadó: Somogyi László polgármester

 

2) Előterjesztés Szabolcsbáka Község önkormányzatának 2017. évi költségvetésének véleményezéséről

Előadó: Somogyi László polgármester

 

 

 

 

Szabolcsbáka, 2017. február 13.

 

 

 

 

Takács László

Ügyrendi, Intézményi és Vagyongazdálkodási

Bizottság elnöke

 

Régebbi bejegyzések «