Lakossági Tájékoztatás!

 Indul a “Digitális Jólét Program” lakossági eszközpályázata !
Nyíregyháza után hat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei járásra is kiterjesztik a  Digitális Jólét Program lakossági eszköztámogatást célzó kísérleti alprogramját, és így több mint 2800 informatikai eszközt kaphatnak a digitálisan rászoruló személyek.

A program keretében a Baktalórántházai, Ibrányi, Kemecsei, Kisvárdai, Nagykállói és Tiszavasvári járások településein lakossági eszközpályázatra kerül sor, mely során 2450 laptop és 400 táblagép ingyenes használatára nyílik lehetőség pályázat keretében. A nyertes pályázók ingyenes használatra kapják meg a digitális eszközöket; valamint vállalják, hogy a – GINOP 6.1.2 “Digitális szakadék csökkentése” projekt keretében – ingyenes, digitális készségeket fejlesztő kötelező képzésen vesznek részt (az aktív idős célcsoport kivételével), melyen elsajátíthatják az eszközök alapvető használatához szükséges ismereteket. A kötelező felnőttképzési programon való részvételről bővebb információt Szabolcsbáka Község Önkormányzattól, a 06-45/499-001 telefonszámon tud kérni.

A pályázatban azon személyek vehetnek részt, akik a 6 kijelölt járás településeinek valamelyikén bejelentett állandó lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkeznek a pályázat meghirdetése óta   (2017. január 25.-e óta).

A pályázók köre, célcsoportok  : a nagycsaládosok, a gyermeküket egyedül nevelő szülők, a megváltozott munkaképességűek, fogyatékkal élők, a nyilvántartott álláskeresők, a közfoglalkoztatási programban részt vevők, a 45 év feletti munkavállalók és az aktív idősek szerepelnek. – Ez utóbbi csoporthoz tartozó pályázók csak tablet, míg a többi célcsoport csak notebook elnyerésére jogosult.

A pályázat további általános feltételei közt szerepel a magyar állampolgárság, a cselekvőképesség, és a büntetlen előélet. Ezen felül a háztartás egy főre eső havi jövedelme  nem haladhatja meg a nettó 105.000,- Ft-ot (egyedül élők esetében a 145.000,- Ft-ot). Követelmény továbbá, hogy a nyertes pályázónak a képzés megkezdésétől kezdve legalább egy éven keresztül internet-szolgáltatással kell rendelkeznie, amelyhez a márciustól elérhető digitális Jólét Alapcsomag nyújt segítséget.  (A Digitális Jólét Alapcsomagra jogosultak: legfeljebb két évig azok a természetes személyek, akiknek az elmúlt egy évben nem volt mobil internet előfizetés, vagy lakcímükön vezetékes internet előfizetés!)

Főszabály szerint egy háztartás egy eszközt nyerhet, kivétel csak azon nagycsaládos pályázók esetén lehetséges, akiknek a háztartásában él másik, valamelyik rászorultsági célcsoportban érvényesen pályázó – ők a notebook mellé egy tabletet is kaphatnak.

A pályázatokat  2017. február 13. és április 14. között lehet beadni személyesen a kemecsei, a kisvárdai, és a nagykállói programirodákban, vagy online módon, illetve postai úton.

Az eszközökhöz pályázaton lehet hozzájutni, a pályázati lehetőség február 13-án nyílik meg és két hónapig tart. A részletes feltételekről www.emagyarorszag.hu/palyazat oldalon lehet tájékozódni.

A program keretében az eszközök kiosztása mellett szupergyors internet is elérhetővé válik a hat járásban, a fejlesztés értéke közel 1,5 milliárd forint.

Somogyi László

polgármester

Digitális jólét program

Post navigation