Feloszlatta Magát Szabolcsbáka Önkormányzat Képviselő Testülete 2015 november 11-én. Takács László alpolgármester az előző testületi ülésen felszólalásában kért név szerinti szavazást a testület feloszlatásáról.

A fenti esemény miatt időközi választás lesz, azaz a jogszabályban előírt maximum 120 napon belül Önkormányzati – és polgármester választást kell kiírni, amelynek időpontját a Helyi Választási Bizottság fogja meghatározni.

A feloszlatást szavazatukkal támogató testületi tagok: Takács László, Kovács-Varga Renáta, László József és nem utolsó sorban László Józsefné Önkormányzati képviselő asszony, az előző ciklusban polgármester. Baksa Miklós és Gálfi András képviselő urak és Somogyi László polgármester úr nemmel szavaztak a testület feloszlatásáról.

A döntés, miszerint az önkormányzatot fel kell oszlatni, becslések szerint akár 1 Millió Ft-al is tovább terhelheti a helyi önkormányzat kiadásait! A polgármester elmondása szerint elfogadhatatlan a viselkedése a feloszlatást kezdeményező Takács László-nak.

Somogyi László, Szabolcsbáka polgármestere elmondta, hogy Takács László a 2015 november 04-én tartott Önkormányzati Testületi ülésen írásban terjesztette elő, hogy ahogyan ő fogalmazott: “Folyamatosan ki vagyunk hagyva az információkból, döntésekből. A legfontosabb önkormányzati döntésekbe vagyunk csak bevonva, a szavazás erejéig. A polgármester nem segíti a képviselők munkáját, a tájékoztatása nem teljes körű a képviselő testület felé. Az Önkormányzatiság Szabolcsbákán nem érvényesül.”

Ezzel Somogyi László szerint nemcsak valótlant állít, hanem egyenesen szembe megy a jogszerű gondolkodással is. “Merthogy az eddigi testületi ülések jegyzőkönyveit eddig minden képviselő aláírta és nem részesült semmiféle fegyelmiben sem. Inkább azzal kellett volna foglalkozni néhány képviselőnek, hogy a sorozatos elfoglaltságuk miatt sokadszorra a Község Önkormányzatának működése sorozatos akadályokba ütközött. Amennyiben egy Önkormányzati képviselő ilyen vagy olyan indokkal nem képes a Testületi üléseken megjelenni, akkor azon képviselőnek el kellett volna gondolkodnia, hogy alkalmas-e ezen feladat betöltésére. Le lehetett volna mondani képviselői mandátumáról és jött volna helyette a következő képviselő. Ez lett volna a választópolgárok felé is egy tisztességes, költségmegtakarító intézkedés, nem pedig egy elhamarkodott, Talán önös érdekből hozott döntésből származó megközelítőleg akár 1 Millió Ft-ot képviselő felelőtlen kapkodás”-nyilatkozta Somogyi László. A polgármester megfogalmazása szerint vélhetően az előző ciklusból származó adóügyi botrányt kívánják a nyilvánosság elől menteni, a polgármesteri pozíció megszerzésére tett kísérlettel is.

Somogyi László polgármester elmondta, hogy az elődje által (László Józsefné volt polgármester asszony) és az önkormányzati képviselők közreműködésével hátrahagyott ún. nehézségeket végérvényesen le fogja zárni, a munkát tovább folytatja és bízik abban, hogy az eddig elért sikereket figyelembe véve a további ígéretes munkákat, pályázatokat a településen élő emberek javára folytatni tudja.

A médiatámogatásért köszönet az ERDŐS Médiareklám Kft.-nek

Feloszlatta Magát Szabolcsbáka Önkormányzat Képviselő Testülete

Post navigation


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ellenőrző kód *