A „ Honvédsuli”  Egyesület  2012-ben jött létre azzal a céllal, hogy a Magyar Honvédséget, a katonai pályát a honvédelmet és a hazafiasságot népszerűsítse foglalkozásain már az általános iskolás korban.

 A Szabolcsbákai diákság ebben a tanévben csatlakozott az egyesülethez mely heti egy alkalommal tart foglalkozásokat a jelentkezett tanulóinknak.

A megtartott Honvédsulis rendezvény egyúttal a nagy háború 100 éves évfordulójának alkalma is volt, így a hősök emléke előtti katonai tiszteletadással, és a koszorúk elhelyezésével kezdődött.

A demecseri parkerdőben az 5 km-es, több állomásból álló pályán menetelés, különböző lőeszközök megismerése, és használata volt a feladat. A sérülést nem okozó airsoft pisztolyokkal, és légpuskákkal megtanultak pontosan célba lőni, ami nem csak jó szemet, hanem nyugodt kezet, koncentráló képességet, egész testre kiterjedő fegyelmet igényelt.

Tanulóink először vettek részt az egyesület által harmadik alkalommal megrendezett versenyen mégpedig nem is akármilyen eredménnyel!!

A 23 csapatot felsorakoztató versenyen mind a két korcsoportban első helyen végeztek!

A sikeres csapatok tagjai:

5. – 6. osztály 7. – 8. osztály
Orosz Tamás Batka Alex
Vass Márkó Jándék Patrik
Tóth Ákos Molnár Dávid
Sinka Dávid Papp József
Fotó Galéria
Videó Megtekintése
Szent László Honvédsuli Verseny

Post navigation


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ellenőrző kód *